Sysselsettingen i Norge steg med 21.000 personer fra januar til april i år, viser tall fra arbeidskraftundersøkelsen (aku) som Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem onsdag.

SSBs tall er basert på undersøkelser gjort over tre måneder. SSB bruker derfor tremåneders gjenommnsnitt for å beregne den månedlige utviklingen.

Gjennomsnittstallene viser at sysselsettingen nå har økt i 12 måneder på rad.

Veksten i sysselsettingen førte også til at andelen sysselsatte steg fra 69,4 prosent i januar til 69,7 prosent i april.

- Aku-undersøkelsen bekrefter bildet av et sterkt arbeidsmarked. Sysselsettingsveksten er sterk, mens vekst i arbeidsstyrken forhindrer et endra kraftigere fall i arbeidsledighetsraten, skriver seniorøkonom Ida Wolden Bache i en oppdatering fra Handelsbanken Capital Markets.

- Fremover venter vi at arbeidsledigheten vil øke litt ettersom veksten i arbeidsstyrken ikke blir veid opp av økningen i sysselsettingen. For hele 2012 venter vi en ledighetsrate på 3,2 prosent, noe høyere enn Norges Banks prognose om en ledighet på 3,0 prosent, skriver Wolden Bache.

Den sesongjusterte arbeidsledigheten var på 81.000 personer, en nedgang på 6000 personer fra januar. Det betyr at arbeidsleidghetsraten var på tre prosent.

Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det ventet at ledigheten ville holde seg på 3,0 prosent i april.

- Aku-tallene viser at utviklingen i det norske arbeidsmarkedet fortsatt er solid. Ledigheten er på et lavt nivå, og i tråd med Norges Bank sitt anslag for AKU-ledigheten på 3,0 prosent. Fra mars til april økte sysselsetting med 8000. Dermed ser det ut til at tendensen med frisk sysselsettingsvekst holder seg til tross for økt uro ute, skriver makroøkonom Ole André Kjennerud i en oppdatering fra DNB Markets onsdag.

Les også: Flere i arbeid (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.