Etter at Japan Fair Trade Commission startet en undersøkelse mot WWL og EUKOR, hvor Wilh. Wilhelmsen eier henholdsvis 50 og 40 prosent, har EU-kommisjonen, amerikanske og kanadiske myndigheter bedt om informasjon fra selskapene for å undersøke om mulig prissamarbeid mellom konkurrerende biltransportrederier. Det melder selskapet fredag.

«Formålet med disse forespørsler er å fastslå om det er foreligger brudd på konkurranselov relatert til mulig prissamarbeid mellom rederiene og allokering av kunder», heter det.

Det foreligger ingen ytterligere detaljer om innholdet i etterforskning, ifølge selskapet, men de to selskapene skal samarbeide fullt ut med etterforskerne, opplyses det.

Selskapet poengterer at «det faktum at slike inspeksjoner utføres og at anmodninger om informasjon er blitt sendt ut betyr ikke at selskapene er engasjert i antikonkurranseskadelig atferd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.