Partiet peker på at oljefondet i dag er tungt inne i flere selskaper som driver med svært klima- og miljøskadelige aktiviteter.

– Kull, tjæresand og skifergass representerer store problemer både lokalt og internasjonalt. Det er også en stor risiko forbundet med å investere i disse selskapene. Storebrand trakk seg nylig ut av 13 kullselskaper og seks oljeselskaper som er involvert i oljesand. Begrunnelsen er at om vi skal nå de uttalte klimamålene, vil disse ressursene bli verdiløse, sier SV-leder Audun Lysbakken.

I sin tale på Sosialistisk Ungdoms sommerleir på Gulsrud i Modum i Buskerud foreslo han at det innføres en regel som sier at oljefondet ikke skal investere i selskaper som er verst på klima innenfor sin bransje og vil ha dette utredet. Et mulig mål er å utelukke den verste fjerdedelen, mener SV-lederen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.