Avkastningen på Statens pensjonsfond utland, også kalt Oljefondet, fikk en avkastning på 0,1 prosent i andre kvartal - tilsvarende 17 milliarder kroner.

Det er renteinvesteringene i fondet som trekker voldsomt ned, som endte med en avkastning på - 1,4 prosent. Aksjeinvesteringene hadde imidlertid en avkastning på 0,9 prosent, og sørger for at fondet totalt sett ikke går på et tap i kvartalet.

DN.no har tidligere skrevet om at oljefondet får elendig betalt for å låne ut en stor andel av oljefondet til noen av verdens største nasjoner. Slyngstad har tidligere sagt til DN.no at aktivafordelingen er forankret i Stortinget, som et uttrykk for risikotoleransen som Staten som eier har.

Les også. Vi har lånt dem 15 prosent av formuen vår, men får nesten ikke betalt

- Sterk avkastning i USA og Japan bidro positivt til aksjeavkastningen, mens fremvoksende økonomier trakk ned. Økning i det internasjonale rentenivået påvirket avkastningen på renteinvesteringene negativt, sier Slyngstad i en kommentar fredag.

Når rentene på obligasjoner stiger, faller avkastningen.

Kronekursen svekket seg mot mange av hovedvalutaene i kvartalet. Dette bidro til å øke fondets verdi med 139 milliarder målt i norske kroner. I tillegg ble fondet tilført 58 milliarder kroner.

Fondet var på 4.397 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal. Der 63,4 prosent var investert i aksjer, 35,7 prosent i rentepapirer og 0,9 prosent i eiendom.

Les også: Oljefondet utpeker nye rådgivere

<b>Oljefondsjefen er blant verdens mektigste</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.