- Jeg vil nok tro det er nærmere hundre boilerrom her på Mallorca. Mange av dem er her i Cala Ratjada.

Det er i begynnelsen av september i år, vi er i boilerrommenes hovedstad på Mallorca. På fortausrestauranten sitter to av hovedpersonene i den kontroversielle industrien.

Ved hjelp av tekniske løsninger kan selgerne operere med tyske telefonnumre, selv om de ringer fra Spania eller Tyrkia. Det falske meglerhuset er uten lisens til å drive aksjesalg. Selgerne er kjent for å bruke ekstremt aggressive salgsmetoder hvor de legger høyt trykk på kunden for å få ham på kroken, derav navnet.

DN er kjent med at norske selskaper har benyttet dette kontroversielle miljøet. For å finne ut hvordan det fungerer gav DN seg ut for å være norske finansmenn som vil starte boilerrom i Marbella.

Gudfaren
Armin Karp er en hardbarket tysker med skinnende hvite tenner.

Han har bodd 17 år på Mallorca, og har nylig sluppet ut fra to og en halv måned i varetektsfengsel. I forrige uke var det på nytt politirazzia på kontoret hans. Armin Karp blir kalt boilerrommenes gudfar.

- Det har vært mye arrestasjoner i det siste, sier Karp og rister oppgitt på hodet.

Karp er av de mest rutinerte aktørene i den lysskye og ulovlige bransjen. Han forteller om en rekke politirazziaer denne sommeren. Sist onsdag denne uken da 30 nye personer ble puttet i varetekt.

Til tross for angst og paranoia er Gudfaren villig til å hjelpe oss. Nå forteller Gudfaren hvordan han i mange år har organisert og bygget opp en rekke boilerrom på Mallorca.

Boilerrommene opererer i et par måneder før det forsvinner. Når markedet er mettet og det ikke er flere aksjer å selge, legges boilerrommet ned. Navn, adresse og telefonnummere slettes, og selgerne kan slikke sol og høre på bølgene til ett nytt prosjekt dukker opp.

- Ett callsenter for hvert prosjekt. Når dere er ferdig med å selge en aksje så legger dere ned callsenteret så ingen får tak i dere, sier han.

Å drive aksjepushing per telefon er god butikk. De som står bak boilerrommet stikker av med minst halvparten av pengene. Noen ganger så mye som 80 prosent, forteller han

Gudfaren ler og forteller at det er ingen som går til et Boilerrom med et seriøst prosjekt.

- Det sier seg selv.

Les historien i DN Lørdag om hvordan et nettverk av boilerrom har solgt Johnsen Oil-aksjer til pensjonister (kjøp tilgang her - les alt digitalt innhold i fire uker for 1 krone).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.