Flyselskapet Ryanair fikk et resultat før skatt på -42 millioner euro i tredje kvartal mot 19 millioner euro i samme periode året før.

Varslet tap
Det opplyser selskapet i kvartalsrapporten mandag.

-Tapet i tredje kvartal på 35 millioner euro er på linje med tidligere guiding og skyldes et fall på ni prosent i gjennomsnittlige priser og svakere pund, sier konsernsjef Michael O'Leary i rapporten.

Driftsresultatet ble -23 millioner euro (35), av driftsinntekter på 964 millioner euro (969).

Svake priser
Ryanair opplyser at prisingen i selskapets markeder forblir svak, men at den nå har flatet seg ut, ifølge kvartalsrapporten, melder TDN Finans.

«Vi reagerte raskt til svakheten i markedet sist høst og tilbudte en lang rekke med billige reiser, kampanjer og økt markedsførings- og reklameforbruk. Som et resultat så har bestillingene i regnskapsmessig fjerde kvartal 2014 og inn i regnskapsåret 2015 bedret seg signifikant mot fjoråret, men på lavere yield», heter det.

Bedre yieldnedgang
Selskapet venter en yieldnedgang i regnskapsmessig fjerde kvartal på åtte prosent, mot tidligere ti prosent.

For regnskapsåret 2014 venter selskapet totalt 81,5 millioner reisende, og basert på noe sterkere trafikktall samt fokus på kostnadskontroll så er selskapet nå «selvsikre» på at årsresultatet vil bli på mellom 500 og 520 millioner euro.

Les også:
Asia i dag: Kina tar fri – finansmarkedene skjelver
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.