Ønsket om å snobbe opp det britiske Mulberry-merket har ikke vært noen hit. Heller ikke i Oslo, viser det seg.

Mulberry Oslo, som har avvikende regnskapsår, rapporterer en nedgang i omsetningen på drøyt seks prosent til 33.525.500 kroner i 2013. Både økte driftkostnader og den fallende omsetning sørger for at driftsresultatet heller ikke gir noen grunn til jubel. Der er nedgangen på nærmere 20 prosent, til 10.905.576 kroner.

I januar sendte det London-noterte Mulberry-konsernet ut sitt tredje resultatvarsel på kort tid. Selskapet hadde blitt tvunget til å senke prisene på sine damevesker betraktelig under julesalget - en periode luksusselskapene normalt soper inn penger.

Etter det siste resultatvarselet sank aksjen 18 prosent og i løpet av det siste halvannet året er nesten en tredel av selskapets markedsverdi slanket vekk.

Solid margin
Selskapet tjener fortsatt gode penger i Akersgaten i Oslo, hvor Mulberrys norske flaggskipbutikk holder til.

Etter et regnskapsår som ble avsluttet 30. september 2013 sitter eierne av det norske selskapet igjen med knapt åtte millioner kroner, ned fra nesten ti millioner kroner året før. Det gir en resultatmargin på nærmere 24 prosent.

Vil snobbe opp
Likevel er det marginer og prissegment som har voldet Mulberry mest hodebry de siste årene. Selskapets toppsjef Bruno Guillon har satset på å skru opp prisene på selskapets vesker og annet tilbehør, i et forsøk på å gjøre merket mer eksklusivt.

Mens veskene i hovedsak tidligere kostet fra knapt 2000 til 5000 kroner, er det nå en høy andel som koster over 8000 kroner.

Men at strategien foreløpig ikke har vært noen suksess vitner de store prisredusjonene over julen vitne om.

Les også: - Enormt marked for luksus i Norge

<b>Luksusboom i Norge: Nå får Oslo sitt "fashion district"</b>

<b>Venteliste på luksusvarer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.