Wall Street endte i negativt terreng torsdag, for fjerde gang de siste fem handelsdagene

Tidligere denne uken har særlig Nasdaq falt kraftig, etter at både Facebook og nynoterte King Digital Entertainment har fått børsjuling.

- Folk reduserer risikoporteføljen litt, sier forskningsdirektør John Fox i Fenimore Asset Management til Bloomberg.

- Noen av de mer spekulative delene av markedet har solgt seg ned. Dersom du eier en aksje, og grunnen til at du eier den er at den stiger for deretter å slutte å stige, er det ingen grunn til å eie den, sier han.

Svakere bnp-vekst

Torsdag ble det kjent at den økonomiske aktiviteten i USA målt ved brutto nasjonalproduktet er oppjustert  til 2,6 prosent i fjerde kvartal.

Den opprinnelige rapporterte veksten var på 2,4 prosent for fjerde kvartal, men det var imidlertid ventet en vekst på 2,7 prosent, ifølge TDN Finans.

Videre viste ferske tall (jobless claims) at ledighetskøen i USA i forrige uke var den korteste på fire måneder.

- Tallene var nøytrale fra en investors ståsted, seir Cameron Hinds, investeringsdirektør i Wells Fargo Private Bank, til Bloomberg.

- Det var ingen stor, kursdrivende informasjon. Bnp var litt under, mens jobless claims var litt mer positiv. Det ser ut som vi beveger oss i riktig retning fra et økonomisk ståsted, sier han.

LES OGSÅ: USA oppjusterer den økonomiske veksten

King faller

Candy Crush-skaper King Digital Entertainment stupte på sin første dag som børsnotert selskap.

Aksjen falt fra start og endte ned hele 15,5 prosent.

Den begredelige starten ser ut til å være vond å vende, og aksjen endte ned 2,68 prosent.

Storbanken Citigroup falt etter at banken ikke klarte Den amerikanske sentralbankens, Federal Reserve (Fed) stresstest. Andre del av Feds stresstest ble for tøff for fem banker, deriblant Citigroup.

Aksjen falt 5,40 prosent.

Slik endte de toneangivende indeksene torsdag:

  • Dow Jones: ned 0,03 prosent
  • Nasdaq: ned 0,54 prosent
  • S&P 500: ned 0,19 prosent

LES OGSÅ PÅ DN.no:

«Ingen som ville være fyrbøter i helvete»

Lien sjokkerte vindbransjen

2,4 milliarder i pluss for Norgesgruppen

Resultatsmell for Anne Kat.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.