Den 72 år gamle skotten Sir Alex Ferguson ga seg i fjor som manager i Manchester-klubben etter 26 år i sjefstolen. Da hadde han vunnet 38 trofeer og tatt klubben til nye høyder. Nå skal han bruke den erfaringen til undervise på Harvard Business Schools (HBS) program «The Business of Entertainment, Media and Sports», skriver BBC.

HBS er en del av Harvard University som regnes blant verdens aller fremste utdanningsinstitusjoner. Det er USAs eldste universitet og har blant andre utdannet 10 amerikanske presidenter, Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og Bill Gates.

Ble casestudie

Ferguson har allerede en stund samarbeidet med Harvard-professoren Anita Elberse, som laget et casestudie på skottens lederstil i 2012. Dette ble også til en artikkel i tidsskriftet Harvard Business Review.

- Tiden jeg allerede har brukt på Harvard har vært stimulerende. Nå ser jeg frem til å utvikle mitt forhold til, og aktiviteter sammen med, studentene og fakultetet på Harvard, sier Ferguson, som tar fatt på jobben i mai i en såkalt «a long-term teaching position».

Gleder seg

Professor Elberse er meget fornøyd med å fått en av tidenes mestvinnende fotballmanagere til universitetet i Cambridge i Massachusetts.

- Vi gleder oss til å få Sir Alex Ferguson til campus for å dele sin bemerkelsesverdige historie om lederskap. Han kommer til å gi mye til våre studenter evne til å virkelig kunne gjøre en forskjell i verden, sier hun ifølge CNN.

Ferguson selv har ingen formell utdanning utover videregående skole i Glasgow, men har blitt kjent for sin markante lederstil.

Les også:

- Åpenbart at noe må skje

Ingen streik i byggfagene  

Tippekampen magasinetPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.