Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Eieren av treningsstudioet Kaliber Gym i Trondheim, Gunnar Strand Jacobsen blir arrestert på sin bopel i Trondheim i februar 2012.
Eieren av treningsstudioet Kaliber Gym i Trondheim, Gunnar Strand Jacobsen blir arrestert på sin bopel i Trondheim i februar 2012. les mer

Dopingsaken

Gym-eier dømt til syv års fengsel

Eieren av treningsstudioet Kaliber Gym i Trondheim, Gunnar Strand Jacobsen er dømt til fengsel i syv år for sin rolle som bakmann i dopingnettverket «Anabolic Forums».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Seks av de sju tiltalt i den største dopingopprullingen i Europa noen gang, er i ettermiddag dømt etter den såkalte «mafiaparagrafen», for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe, i Sør-Trøndelag tingrett.

Det var Dagens Næringsliv som rullet opp det illegale dopingnettverket i Trondheim, som var ukjent for politiet inntil DN omtalte det høsten 2011.

De fire retten har pekt ut som hovedmennene er idømt følgende straffer.

Eier av Kaliber Gym i Trondheim, Gunnar Strand Jacobsen (39), som aktoratet og retten har utpekt som hovedmann i nettverket, dømmes til fengsel i syv år.
Aktoratets påstand: Sju år og en måned i fengsel.
Dømt til inndragning av 3 millioner kroner.

DETTE ER SAKEN

Avsløringer i DN førte til at politiet i februar 2012 slo til mot et større miljø som i flere år har drevet med organisert kjøp og salg av dopingmidler gjennom en dopingbørs på internett.
Miljøet har hatt sitt hovedsete i Trondheim, men 14 politidistrikter er involvert i dopingopprullingen.
 Over 120 personer har på det meste vært siktet i saken, drøyt 20 av dem etter mafiaparagrafen.

Vis mer
Trenings- og kostholdsblogger, samt personlig trener, Robert Eilertsen (28), som har vært en av toppene i dopingnettverket er dømt til fengsel i seks år.
Aktoratets påstand: 7,5 års fengsel.
Dømt til inndragning av 2,6 millioner kroner.

Arbeidssøkende Torbjørn Fjørstad Mork (27), som har vært en av organisatorene de siste årene, ble dømt til: Fem år og to måneder.
Aktoratets påstand: Sju år og to måneders fengsel.
Dømt til inndragning av 1,7 millioner kroner.

Tømreren Kjetil Auren Nilsen (44), som har vært en av hovedmennene og har produsert flere millioner dopingtabletter hjemme i sin egen garasje i Trondheim, ble dømt til: 3,5 år.
Aktoratets påstand: 7,5 års fengsel.
Dømt til inndragning av 450.000 kroner.

Mann 35 år: Dømt til: Fengsel i to år.
Aktoratets påstand: To års fengsel.
35-åringen er tiltalt for å ha skaffet til veie innsatsfaktorer til dopingproduksjonen ved flere anledninger, samt å ha fjernet pressen som ble brukt til å trykke dopingtabletter, for å ødelegge bevis, ifølge aktoratet. Var den eneste som ikke var tiltalt etter «mafiaparagrafen».
Dømt til inndragning av 70.000 kroner.

Mann 28 år: Dømt til samfunnsstraff på 250 timer.
Aktoratets påstand:
Ett år og ni måneders fengsel. Ifølge aktoratet var vedkommende nær støttespillere til de fire toppene, og har vært med på å oppdrett og drifte dopingbørsen Anabolic Forums.
Dømt til inndragning av 30.000 kroner.

Mann 38 år: Dømt til samfunnsstraff på 327 timer.
Aktoratets påstand: Ett år og fire måneders fengsel.
Dømt til inndragning av 27.500 kroner.
Var en nær støttespillere av de fire toppene, blant annet i forbindelse med innkrevning av pengene.

Dopingmidlene som ble solgt gjennom den krypterte internettbørsen «Anabolic Forums» ble produsert i garasjer i Trondheim, hvor dopingnettverket og hovedmennene har hatt sin base.

 

Gunnar Strand Jacobsen Operasjon Gilde Dopingsaken
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.