Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
KLIMA: Skogbranner herjer i California. Her fra San Marcos. Foto: Ap Photo/NTB scanpix
KLIMA: Skogbranner herjer i California. Her fra San Marcos. Foto: Ap Photo/NTB scanpix les mer

Klima

Voldsomme skogbranner i California

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

: Flere tusen mennesker, et atomkraftverk, en militærbase og Legoland i byen Carlsbad er evakuert på grunn av voldsomme skogbranner sør i California.

Minst 20 bygninger, blant dem flere boliger, har brent ned. En av de verste brannene brøt ut onsdag formiddag i feriebyen Carlsbad ved kysten.

– Innimellom ser det ut som om himmelen står i brann, sa Ryan Marble mens han sto i kø for å fylle bensin for å komme seg bort fra området.

Det er for tiden rekordvarmt i den sørlige delen av California, hvor skogbranner vanligvis ikke er noe problem før mye senere på året.

Vanner ved atomkraftverk

Allerede tirsdag fikk 20.000 mennesker ordre om å evakuere utenfor San Diego, men dette viste seg etter hvert ikke å være nødvendig. Dagen etter brøt det ut flere nye skog- og buskbranner, blant annet i Carlsbad.

Et titall ansatte er evakuert fra atomkraftverket San Onofre, opplyser kraftverket på Twitter. Vann er blitt spylt over vegetasjon i nærheten av anlegget for å unngå at ilden sprer seg dit.

Også en marinebase og fornøyelsesparken Legoland er blitt evakuert.

– Svært vanskelig

Kratt og busker langs motorveien Interstate 5 er blitt svidd av, og veien var i en periode stengt.

I Carlsbad er flere strømledninger brutt, i tillegg til at bolighus har brent ned.

– Byen har gjort en god innsats for å fjerne vegetasjon rundt de utsatte boligene. Men når du har en brann som drives framover av vind, er det svært vanskelig, sier brannmannen Mike Mohler.

Temperaturen har steget til over 38 grader celsius både i Los Angeles og andre steder sør i California denne uken. Myndighetene har opprettet kjølesentre for innbyggere som ikke har andre muligheter til å unnslippe heten.

Flere varmerekorder ble brutt onsdag, blant annet rekorden på 37 grader for midten av mai i sentrum av Los Angeles.

 

Les også: - Umulig å stanse issmelting i Vest-Antarktis

USA Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.