Etter at siste Rema 1000-butikk stengte døren pinseaften har det strømmet Rema-ansatte fra hele Norge til Oslo.

Den største kolonien kom søndag formiddag. For å ønske samtlige velkommen hadde Rema kjøpt reklameplass på de store TV-skjermene i

ankomsthallen på Gardermoen. Deretter ble de Rema-ansatte geleidet inn i ventende busser og kjørt til Oslo, hvor Rema har lagt beslag på en svært stor andel av hotellsengene.

10.000 er intivtert. Totalt er rundt 8500 personer påmeldt, storparten er Rema-ansatte, men også en del sentrale forbindelser hos leverandører og andre samarbeidspartnere er på plass.

Coop-fest

Frem til 18-tiden i dag er alle samlet til dagprogram i Holmenkollen, hvor det er underholdning, stands og flere artister som opptrer. Brazz Brothers dro igang showet, med Stian Blipp som konfransier. Kurt Nilsen og Asbjørn Slettemark snurrer plater gjennom hele dagen. Flere hundre busser skal så frakte deltagerne videre til middag og fest i Telenor Arena i Bærum.

Arrangementet er kommet istand for å feire at den Reitan-eide lavpriskjeden Rema 1000 ifjor passerte erkerivalen Coop i størrelse. Ifølge de offisielle markedsandelstallene fra Nielsen hadde Rema en andel av det norske dagligvaremarkedet på 23,1 prosent ifjor, mens Coop hadde 22.7 prosent.

Fargerik

Jan Fredrik Karlsens Playroom er leid inn for å arrangere Rema-festen, som trolig skal koste opp mot 100 millioner kroner, etter det Dagens Næringsliv forstår.  Kurt Nilsen er en av mange kjente artister som er leid inn for å lage stemning. Hver kjøpmann, som er selvstendig næringsdrivende og har sine egne ansatte, må betale 2000 kroner i egenandel for hver deltager, uansett hvor i landet butikken ligger. De Rema-ansatte vil få gratis mat og drikke gjennom hele dagen, og vil selv ikke måtte betale noe.

Arrangementet har fått navnet ”1000 colours of Rema” og skal vise mangfoldet i Rema 1000. De ansatte, kjøpmennene og andre er oppfordret om å kle seg i sine yndlingsfarger.

Både Rema-gründer Odd Reitan og hans to barn, Ole Robert Reitan og Magnus Reitan, og deres familier, er på plass og med på feiringen.

 

Les også:

Nylanseringer i kø for Apple
Gutten i røyken
Her kan du kjøpe en øy (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.