– Etter midnatt økte bombingen, det var særlig mye i morgentimene. Luftangrepene treffer hele Gazastripen, ikke bare Gaza by, sier Shaik til NTB.

Hovedandelen av de sårede på Gazastripen blir brakt til Shifa-sykehuset for behandling, noe som fører til at sykehusets kapasitet er svært presset.

Over 75 personer er drept, og mer enn 600 såret, ifølge kirurgen.

Behov for utstyr

– Hver time kommer det drepte og sårede hit, 24 timer i døgnet. Bombene treffer hus og fører til at hele familier blir drept på ett sekund. Minst én tredel av de drepte er sivile, mange kvinner og barn, sier Shaik.

Torsdag åpnet Egypt grenseovergangen Rafah for å avlaste sykehusene i Gaza gjennom å ta imot sårede.

– Vi er blitt informert om det. Vi er takknemlige, men skulle likevel ønske de kunne gjøre mer. Vi trenger blant annet grunnleggende helseutstyr på sykehuset her, sier Shaik.

Det medisinske personellet ved sykehuset har delt seg i to: Halvparten av de ansatte jobber én dag, mens den andre halvparten tar neste dag.

– De gjør sitt ytterste for å hjelpe sitt folk. Det er livsfarlig bare å gå til og fra jobb, sier kirurgen.

Mangel på bensin

Sykehusene på Gaza lider allerede av stor mangel på ulike medisiner, medisinsk utstyr av alle salg, og bensin.

– Vi trenger bensin til ambulansene og reservegeneratorer til aggregatene. Disse er nødvendig erstatning for elektriske anleggene, siden strømmen ofte kuttes opptil 12 timer om dagen, sier talsmann Ashraf al-Qidra i helsedepartementet på Gaza til Al-Monitor.

Behovet for bensin er så stort at halvparten av Gazas ambulanser er parkert. Frykten er at sårede dør uten å ha fått tilstrekkelig behandling, sier Qidra.

Alle helseinstitusjonene på Gazastripen har utsatt planlagte operasjoner, og utfører kun akutte operasjoner.

Hjelpearbeidere såret

Onsdag ble et av Røde Halvmånes kontorer og ambulansesentral i Jabaliya nord i Gaza truffet i et israelsk luftangrep.

Tolv ansatte ble såret i angrepet, for tre av disse er tilstanden alvorlig. Tre ambulanser ble også ødelagt i angrepet, ifølge Røde Kors.

– Om dette er gjort med overlegg er det brudd på internasjonal humanitær rett og helt uakseptabelt. Krigens regler tilsier at sivilbefolkningen og helsepersonell har krav på beskyttelse i en konflikt, og alle parter må gjøre det de kan for å sikre denne beskyttelsen, sier president i Røde Kors Sven Mollekleiv.

– Den humanitære situasjonen blir verre for hver time. Våre frivillige ambulanse- og helsepersonell jobber døgnet rundt med å frakte de sårede til sykehus, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.