I en melding mandag uttaler den sør-koreanske elektronikkprodusenten Samsung at selskapet midlertidig kutter all handel med en kinesisk leverandør. En uavhengig etterforskning har bevist at leverandøren, det kinesiske selskapet Shinyang Electronics, har brukt ulovlig barnearbeid. Det melder Wall Street Journal.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av den New York-baserte organisasjonen «China Labor Watch» anklaget Samsung for å ha oversett bruken av barnearbeid i det kinesiske selskapet.

Samsung har tidligere benektet anklagene mot Shinyang Electronics, som leverer deksler og deler til Samsungs telefoner. En intern etterforskning utført av selskapet bekrefter likevel anklagene.

De mindreårige arbeiderne skal ha brukt forfalsket identifikasjon til å skaffe jobb i fabrikken. Samsung sier i en uttalelse at selskapet avventer kinesiske myndigheters avgjørelse før de bestemmer seg for om de skal avslutte forretningsforholdet.

Les mer på DN.no:

Bedre enn ventet for SEB

Så rike er USAs mest velstående familier

- 80 prosent av de drepte på Gazastripen er sivile

Asia i dag: Asiatisk tigerøkonomi skuffer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.