Nyhetsbyrået Reuters siterer tre ikke navngitte kilder på at Egypt kan være på gli. Den palestinske bevegelsen Hamas, som styrer Gazastripen, har avvist betingelsene som er satt i våpenhvileforslagene som hittil har kommet fra Kairo.

– Egypt har ikke noe imot å tilføye enkelte av Hamas' betingelser, gitt at alle involverte parter godtar det, sier en tjenestemann som omtales som høytstående.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, USAs utenriksminister John Kerry og hans norske kollega Børge Brende er blant dem som er ventet å delta i et nytt diplomatisk fremstøt i Kairo mandag for å få Israel til å slutte å bombe Gaza og Hamas til å avslutte rakettangrepene mot Israel.

Angrepene har hittil kostet over 500 palestinere livet. I tillegg er minst 20 israelere drept. Blant dem er to sivile som ble drept av raketter avfyrt av militante palestinere.

LES OGSÅ: Diplomatisk offensiv hindrer ikke nye drepte

Obama med Ukraina-uttalelse(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.