Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
RAMMES. Carlsberg er markedsleder på øl i Russland, men salget i landet gikk ned med seks–syv prosent i årets andre kvartal. Her fra en bar i St. Petersburg. Foto: Alexander Demianchu, Reuters/NTB Scanpix
RAMMES. Carlsberg er markedsleder på øl i Russland, men salget i landet gikk ned med seks–syv prosent i årets andre kvartal. Her fra en bar i St. Petersburg. Foto: Alexander Demianchu, Reuters/NTB Scanpix les mer

Carlsberg

Kraftig russisk bakrus for Carlsberg

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Verdiene i den den danske giganten Carlsbergs russiske bryggeri lekker, skriver epn.dk.

Carlsberg kjøpte det russiske bryggeriet Baltic Beverages Holding (BBH) for 57 milliarder kroner i 2008, men den siste tiden har krisen i Russland og politisk press ifølge avisen fullstendig utarmet verdiene i selskapets østeuropeiske øl-eventyr.

Fra starten var BHH en suksessfull russisk vekstmaskin.

Beregninger fra Danske Bank, som Jyllands-Posten har fått innsyn i, viser at Carlsbergs russiske eventyr nå bare utgjør 15 prosent av Carlsbergs samlede verdi, mens banken mener den burde utgjøre minst det dobbelte.

Det betyr at BBH nå bare har en markedsverdi på 12-15 milliarder danske kroner, som må sees i forhold de 57 milliardene Carlsberg investerte for å bli en tung aktør i det russiske markedet.

Billig er dyr aksje?

For alle som vurderer om tiden nå er inne for å kjøpe aksjer i Carlsberg, vil den videre utviklingen i Russland og Ukraina være helt avgjørende for om det blir en god handel.

- Hvis man kjøper en aksje betaler man ikke veldig mye for den delen av butikken (BHH, red. anm) til tross for at den utgjør rundt en tredjedel av virksomheten målt i inntjening. Uansett så er det viktig å vite at det er en god grunn til at man som investor får rabatt. Hvis krisen i Ukraina eskalerer så kan den russiske delen av Carlsberg i verste fall bli truet av nasjonalisering - og da skal den naturligvis enda lenger ned i pris, sier sjefstrateg Frank Øland Hansen i Danske Bank til avisen.
 

Les også: Russland stenger McDonald’s-restauranter i Moskva

 

 

Ukraina Russland Carlsberg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.