- I februar bestemte vi oss for alvor for å se på hvordan vi ville håndtere situasjonen i Norge. Avvikling er den beste løsningen for ICA-gruppen, sier konsernsjef Per Strömberg i ICA Gruppen under en pressekonferanse mandag morgen.

- Bakgrunnen for valget, er som dere kjenner til, at vi har vi tapt markedsandeler. Dette har over tid ført til høye kostnader. Vi har dypdykket i alternativer, og det beste alternativet er å selge virksomheten. Det er den beste løsningen rent finansielt og det gir mulighet til at flere butikker totalt sett kan bli igjen i Norge. Da ser vi at flere arbeidsplasser bevares og de norske forbukerne vil få bedre service, sier Strömberg under en pressekonferanse.

Det andre alternativet var å plukke bort butikker hvor vi så at vi kunne skape lønnsomhet over tid, legger han til.

LES OGSÅ: Coop kjøper ICA Norge

Tjener 1 milliard

For 2,5 milliarder norske kroner vil administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge overta - dersom Konkurransetilsynet godkjenner handelen.

- 2,8 milliarder svenske kroner er enterprice value. Det vil gi en gevinst på 1 milliard svenske kroner, forklarer Strömberg.

- Hva skal dere gjøre med pengene dere tjener?

- Det er mer penger som kommer inn, drøyt 2,5 milliard svenske kroner. Det gir ytterligere muligheter over tid til å styrke virksomhetene vi allerede har. Og så vil vi se på andre tilvekstmuligheter.

- I andre land?

- Vi har tidligere sagt at det ikke er akutelt å gå inn i de baltiske markedene. Tilvekst kommer hovedsakelig til å skje på de svenske markedene, noe mer kan vi ikke si nå.

ICA-gruppen opplyser at salgsgevinsten kommer til å bli påvirket av resultatet til ICA Norge frem til transaksjonen er gjennomført, opplyser ICA-gruppen.

Avskrivninger opphørte den 1. oktober, og var 493 millioner svenske kroner i perioden mellom juli i fjor frem til juli i år.

Venter svar

Når handelen kan gjennomføres, vil avhenge av Konkurransetilsynets arbeid.

- Transaksjonen må godkjennes av det norske konkurransetilsynet. Coop Eiendom omfattes ikke av handelen, sier ICA-sjefen.

Strömberg har tro på at avtalen godkjennes og opplyser at Konkurransetilsynet har 20 arbeidsager på å sende inn innsigelser. De har også 130 dager til granskning.

- Det er opp til dem hvor raskt vi får svar på om handelen godkjennes. Vi får se når de først begynner sitt arbeid, sier Strömberg.

LES MER: - Vil gjøre en grundig vurdering av dette oppkjøpet

    

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.