- Vi står foran en krevende prosess, men jeg er overbevist om at vi kommer ut av den andte enden styrket, sier Coop-sjefen Svein Fanebust.

Mandag formiddag holdt ansvarlig direktør i Svein Fanebust i Coop-gruppen og konsernsjef Per Strömberg i ICA-gruppen pressekonferanse i forbindelse med avviklingen.

Coop har 22,7 prosent markedsandel ICA har 11,1 prosent. Totalt kjøper Coop 553 butikker.

- Konkurransetilsynet gjør vurderinger i geografiske områdene og utrede konkurransesituasjonen. Aktørene Coop og ICA vil ha en større andel enkelte steder, og vi er foreberedt på at vi må legge ned noen butikker enkelte steder. Dersom det er et supermarked eller en lavprisbutikk, så kan vi fortsette begge butikker på samme stedet – dersom ikke posisjonen er dominerende, sier Coop-sjefen.

- Vi er forebedt på at tilsynet i noen områder ikke vil godkjenne transaksjonen og har forberedt avviklende tiltak, legger han til.

- Fin match

Coop og ICA passer sammen, mener Coop-sjefen.

- Vi har lenge ønsket å etablere flere butikker i Norge. I ICA har et godt nett der vi i dag er svake og god posisjon på Østlandet. Vi har en fin match, sier Fanebust.

Han tror oppkjøpet vil styrke konkurransen i det norske dagligvaremarkedet., og planlegger nå omfattende oppgradering.

- Kjøpet markerer en ny og bedre tid for Coop, understreker han.

Feilvurderte

- Som vi har annonsert i morges, kommer vi til å selge vår norske virksomhet til Coop Norge. Vi har ikke fått klarsignal på samarbeidet vi søkte om med NorgesGruppen for 18 måneder siden. Vi har også tapt markedsandeler. Relativt sett har vi dermed hatt store kostnader sammenlignet med våre konkurrenter, sier Per Strömberg. Han roser likevel det norsk managementet.

- De har gjort en fantastisk jobb, blant annet med sine ansatte, sier han.

Det var i februar at ICA intensiverte arbeidet med å se på alternativer for å redde lønnsomheten.

- Det er et vanskelig marked å etabelere seg i. Vi feilbedømte nok markedet i starten da vi gikk inn. Forhåpentligvis har vi lært av dette. Vi har stor fremgang både på det svenske markedet og baltiske markedet, sier ICA-sjefen.

 

LES OGSÅ: Reitan: - Betyr lite for Rema

- Nå skal den blinde og den halte hjelpe hverandre over veien  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.