Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finansminister Siv Jensen. Foto: Fartein Rudjord
Finansminister Siv Jensen. Foto: Fartein Rudjord les mer

Finansdepartementet

Inngår internasjonal skattekrim-avtale

- Et stort og viktig skritt på veien mot å bekjempe skatteunndragelser, sier finansministeren.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finansminister Siv Jensen undertegnet i dag en internasjonal avtale om automatisk informasjonsutveksling i skattesaker, ifølge en melding fra Finansdepartementet.

- Undertegningen er et stort og viktig skritt på veien mot å bekjempe skatteunndragelser og internasjonal skattekriminalitet, sier Jensen.

Avtalen ble inngått med representanter for 49 andre land og jurisdiksjoner under en seremoni i det tyske Finansdepartementet i Berlin onsdag.

Den lar norske skattemyndigheter motta en rekke opplysninger om norske skattyteres verdier og inntekter i utenlandske finansinstitusjoner fra utenlandske myndighet.

Tilsvarende skal norske finansinstitusjoner rapportere opplysninger til norske skattemyndigheter om personer, selskaper og andre enheter som er bosatt i utlandet, fremgår det.

"Disse opplysningene vil så utveksles med skattemyndigheten i det landet der skattyter er bosatt, forutsatt at avtalen er i kraft og at landene er enige om at avtalen skal gjelde mellom dem", heter det.

Les også:
Facebook-skrell på Wall Street  

Siv Jensen Regjeringen Skatteunndragelse Finansdepartementet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.