- Jeg har stor respekt for Steinar Olsen og de holdningene han har vist i andre saker, så jeg ble overrasket over dette utspillet, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Stormberg-sjef Steinar J. Olsen gjorde i en Youtube-video det klart at ansatte som har lungebetennelse eller influensa bør komme på jobb, og at han finner det betenkelig dersom de holder seg borte. Videoen har skapt en stor debatt.

Bjørkøy, som er sjef i Kiwi Norge, peker på at han ikke kunne stilt de samme kravene til sine ansatte.

- Vi jobber med mat og matsikkerhet. Vår forretningsstrategi er basert på sunnhet til folket, både ansatte og kunder. Vi vil ikke risikere at syke ansatte smitter sine kolleger eller kunder, sier Bjørkøy.

Han mener det er andre måter å få ned sykefraværet på enn at ansatte som er syke skal komme på jobb.

- Med sunnhet til folket som hovedambisjon føler vi et ansvar for at våre ansatte skal spise sunt og holde seg friske. Vi har fokus på godt arbeidsmiljø og riktige holdninger. Når de ansatte trives på jobb og føler eierskap til jobben, så er terskelen for fravær høyere. Men har de først blitt syke, så stoler vi på dem. Vi har en grunnleggende tillit til våre snart 11.000 ansatte, sier Kiwi-sjefen.

Les også:

- Et uheldig valg av eksempler

Støtter sjefens oppfordring

- Jeg tror at Steinar har strukket strikken litt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.