Amerikansk frityrolje skal for første gang brukes på norske fly. Det er SAS og Norwegian som i samarbeid med miljøbevegelsen Zero skal teste biodrivstoffet.

– Vi vil gjennomføre flygingene i løpet av ettermiddagen 11. november. Det blir en avgang med Norwegian fra Bergen til Oslo og en med SAS fra Trondheim til Oslo, forteller fagansvarlig for industri og bioøkonomi i ZERO, Kåre Gunner Fløystad, til Bergens Tidende.

Det blir første gang at norske flyselskap prøver ut biodrivstoff.

Foruten amerikansk frityrolje vil 45 prosent av drivstoffet bestå av vanlig Jet A-1 drivstoff.

En tidligere rapport fra ingeniørselskapet Rambøll slår fast at bærekraftig produksjon av syntetisk biodrivstoff til konkurransedyktige priser kan være på plass i Norge allerede innen 2025.

Ifølge Aftenposten har Norwegian sendt en invitasjon til klima- og miljøstatsråd Tine Sundtoft til å være med på selskapets første biodrivstoff-tur.

Les også:
Norwegian permitterer rundt 50 piloter
NSB vil øke gebyrene for sniking  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.