Etter en fantastisk start på året, med en aksjekurs som steg mot årstoppen på fem kroner i mars, har piffen utover året helt gått ut av Rec Silicon-aksjen. Men dagens kvartalsrapport som var bedre enn ventet og selskapets ekspansjonsplaner fører til at aksjen gjør det bedre enn markedet forøvrig tirsdag.

Analytikerne i Citi Research har vært positiv til Rec Silicon-aksjen og anbefaler kjøp med kursmål 3,5 kroner.

«Vi mener dagens resultater, som viser en positiv utvikling og med ytterligere ekspansjonspotensiale, støtter opp om vårt positive syn på aksjen», heter det i en oppdatering fra Citi.

Bedre enn ventet

Ifølge Citi er Rec Silicons driftsresultat før avskrivninger (clean ebitda) på 46 millioner dollar, betydelig bedre enn konsensus på 38 millioner dollar. Omsetningen derimot var svakere enn ventet, 127 millioner dollar mot ventet 133 millioner dollar.

Rec Silicon planlegger også å utvide kapasiteten på det lønnsomme silisiumanlegget i Moses Lake i USA. Kapasiteten skal økes med 3000 tonn fra dagens kapasitet på 19.000 tonn.

«Med dagens silisiumpriser på 21 dollar per kilo og forventede kostnader (driftskostnader under ti dollar per kilo og investeringer på rundt 40 dollar per kilo) tror vi denne investeringen er innvannende», skriver Citi om investeringen som ventes å være fullført i tredje kvartal 2016.

Vurderer ny fabrikk

Rec Silicon vurderer også en ny fabrikk i Saudi-Arabia, basert på selskapets lønnsomme FBR-teknologi. Det planlegges en kapasitet på 20.000 tonn og at Rec skal eie 25 prosent av egenkapitalen.

Men en investeringsbeslutning er ikke ventet før i 2016 så det Citi tror ikke dette vil påvirke Rec Sililcons drift på kort sikt.   

Dermed ser vi en ny trend i at Rec Silicons investeringer skjer i samarbeid med andre partnere. Rec Silicon skal også bygge en fabrikk i Kina basert på FBR-teknologi med en kapasitet på 20.000 tonn.

Problemet er at Rec Silicon er ikke alene om å bygge ut kapasiteten. Spørsmålet i silisiumindustrien nå er hvorvidt silisiumprisen vil stige vesentlig over dagens nivå på 21 dollar per kilo.

Les også:

Halverer anslaget for veksten eurosonens største økonomi  

Superfeltet tåler at oljeprisen halveres

- Flere typer sjokk kan ramme norsk økonomi  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.