Hittil i år har Økokrim mottatt 4.891 slike tips. Det er en økning på 37 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Rapportene kommer både fra banker og andre rapporteringspliktige finansinstitusjoner.

Hvitvaskingsloven stiller strenge krav til finansinstitusjonene, og de er pålagt å ha et effektivt system for å forebygge og avdekke hvitvasking. Om relativt kort tid blir bransjen underlagt ytterligere krav, som følge av internasjonale forpliktelser.

– Det nye regelverket, som blant annet kommer i form av et nytt EU- direktiv, stiller store krav til finansnæringen. Vi er opptatt av å ha et tett samarbeid med myndighetene for å utvikle det nye regelverket og tilrettelegge for at kravene som stilles følges opp på en god måte, sier advokat og fagsjef i Finans Norge, Else-Cathrine Lund. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.