- Allerede før Riksrevisjonen startet sin undersøkelse, var departementet i gang med et arbeid for å styrke og evaluere Norsk Tippings rapportering på dette, sier Widvey i en kommentar til Riksrevisjonens kritikk av effektiviteten i tippeselskapet.

De nye rapporteringsrutinene gjelder fra og med nyttår.

- Norsk Tipping skal i framtiden blant annet beskrive og angi effekten av effektiviseringstiltak som er gjennomført og beskrive planlagte tiltak. Dette er en konsekvens av en evaluering fra vinteren 2014, sier Widvey.

Også hun mener en direkte sammenlikning av kostnader og overskudd med andre spillselskaper i Norden sier lite om selskapenes effektivitet uten videre analyser og tolkning.

- Det er vesentlige forskjeller i rammebetingelser og krav om ansvarlighet hos de ulike selskapene i de Nordiske landene, sier Widvey og legger til at effektiviteten i Norsk Tipping likevel vil bli målt mot andre nordiske og europeiske spillselskaper.

- I den grad det har en verdi med tanke på ulike forutsetninger og rammevilkår, sier kulturministeren.

Stor konkurransen

Hun viser også til at Norsk Tipping stadig får mer konkurranse fra uregulerte aktører i markedet.

- I de senere årene har Norsk Tipping måtte tilpasse seg endringer i teknologi og spillevaner for å kunne ha et attraktivt, men ansvarlig, spilltilbud. Dette er i tråd med Norsk Tippings hovedoppgave om å kanalisere spillere til sine tilbud og forebygge problematisk spillatferd. Dette innebærer imidlertid også spill med høyere kostnader og gevinstandeler, sier Widvey.

Etter Norsk Tippings generalforsamling i 2015, vil departementet vurdere om det er behov for ytterligere tydeliggjøring av målene og rapporteringsparameterne til spillselskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.