Nesten 100 stillinger i Store Norske foreslås fjernet i en ny driftsplan styret skal ta stilling til mandag. Det betyr at nesten hver tredje ansatt i selskapet på Svalbard mister jobben.

Selskapet, som beskriver seg selv som en hjørnestensbedrift på den arktiske øygruppen, sier fallende kullpriser og «forventet vanskelige markedsutsikter fremover» har skapt en alvorlig situasjon.

– Forslaget til driftsopplegg innebærer store kostnadskutt og bemanningsreduksjoner i størrelsesorden 100 ansatte. Hele organisasjonen vil bli berørt, opplyser administrerende direktør Per Andersson i en pressemelding tirsdag.

– Det anbefalte opplegget ble drøftet med de tillitsvalgte tirsdag og skal behandles i et ekstraordinært styremøte mandag. Dette skal danne fundamentet for videre diskusjoner med bank og eier for å finne finansieringsløsninger vi er helt avhengige av, legger han til.

I forslaget legges det opp til endringer i Svea og Lunckefjell, mens det foreløpig forutsettes normal drift i Gruve 7 ved Longyearbyen, som leverer kull til det lokale kraftverket. Senere i prosessen skal det gjøres en isolert vurdering av lønnsomheten i Gruve 7.

Store Norske har 320 ansatte på Svalbard og omtaler seg selv som «en viktig bidragsyter til et stabilt og robust samfunn i Longyearbyen».

Les også:
ConocoPhillips kutter 140 ansatte i Norge
Oljeserviceselskap vil permittere 200
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.