- Nå har jeg tapt slaget, sier Netthandelgründer Einar Øgrey Brandsdal.

Fredag ble det bekreftet at grensen for momsfritt kjøp fra utlandet økes fra 200 til 350 kroner.

- Det er bra for forbrukerne, de kan bare klappe i hendene og juble. Det er ikke synd på meg for jeg er tilpasningsdyktig. Men det er ikke bra for norske arbeidsplasser, sier Brandsdal.

Han peker på at den økte grensen vil ha negativ betydning for nore arbeidsplasser.

- Hvis vi flytter Bli Vakker ryker det 15 arbeidsplasser i Norge. Det er bare oss, så det vil få en konsekvens, sier gründeren.

Flytte til Danmark

Den nye grensen på 350 kroner er inklusiv frakt, mens den tidligere grensen på 200 kroner var eksklusiv frakt.

- I nettbutikken Bli Vakker, er det vanlig med gratis frakt uansett hvor mye du kjøper for. Der vil vi bli sterkt rammet, sier Brandsdal.

Tidligere har Brandsdal uttalt seg om at han vil flytte Bli Vakker til Danmark dersom grensen for tollfri netthandel fra utlandet økes. Han er imidlertid litt usikker på dette nå, grunnet rykter om nye regler.

- Hvis vi flytter Bli vakker til Danmark så har man kun lov til å selge momsfrie varer for inntil 150.000 kroner til norske forbrukere, men det er det rykter som sier. I så tilfelle kan man jo ikke flytte til Danmark, da er det ikke noe vits i å flytte, sier han.

Bygger ut

Dersom reglene ikke skulle være sånn, er Brandsdal veldig interessert i å flytte.

- Vi kommer ganske sikkert til å flytte Bli Vakker til utlandet hvis regelverket er sånn som jeg har oppfattet før. Jeg må se hvordan regelverket er, sier han.

Brandsdal peker på at de har hatt planer om å utvide bedriften i løpet av den neste tiden.

- Vi har totalt 18.000 kvadratmeter med bygningsmasser, og vi har planer om å bygge hvert fall 20.000 kvadratmeter til. Jeg må se nøyaktig hvordan regelverket blir, men det kan godt være vi må bygge et mindre bygg, og heller flytte mer til Danmark som vi allerede er etablert i fra før, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stormberg flytter ikke nettbutikken ut av landet

- Jeg tror slike ting aldri blir ferdig før de MÅ bli ferdig

Medieforliket: NRK får 25 kroner i lisensøkning