Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1,16 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal, mot 1,28 milliarder kroner i tilsvarende kvartal ifjor.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 894 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble på 807,2 millioner kroner i kvartalet og var dermed det sterkeste i et fjerde kvartal noensinne.

- Gjensidige hadde en god utvikling gjennom hele 2014, og vi er meget godt fornøyde med den sterke avslutningen på fjoråret. Resultatene er preget av solid premievekst, god skadeutvikling og effektiv drift, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding fra selskapet onsdag.

Styret i Gjensidige foreslår at utbyttet for 2014 blir på 5,90 kroner per aksje. Det er noe lavere enn analytikerne ventet. Ifølge SME Direkts estimater for TDN Finans var det ventet et utbytte på 6,31 kroner per aksje.

Les mer:

Rekord og utbyttehopp for Marine Harvest

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.