- Vi ble orientert i forrige uke om avgjørelsen. Det er en fornuftig beslutning siden høringssvarene var ganske unisone med hensyn til at avgiften ikke var uproblematisk, sier finanspolitisk talsmann i Venstre, Terje Breivik.

Nestlederen i partiet er glad for det "kloke posevalget" på tross av at Venstre har programfestet forslaget.

- Er avgiften utsatt eller lagt permanent død?

- Vi forholder oss til meldingen fra regjeringen om at den er utsatt. Jeg vil ikke forskuttere hva som skjer i mai. Men det er klart at det vil få budsjettmessige konsekvenser uansett når avgiften ikke innføres fra det tidspunktet som ble satt, sier Breivik.

Også KrFs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, mener utsettelsen er fornuftig.

- Vi er orientert om at regjeringen utsetter innføring av en poseavgift og kommer tilbake til dette i revidert statsbudsjett. Det er alltid lurt å lytte til vektige høringsinnspill, og vi er åpne for å finne alternativ inndekning, sier Syversen.

Avgiften på bæreposer ble vedtatt av regjeringspartiene og Venstre og KrF i statsbudsjettet i fjor, men ble raskt latterliggjort. Men høringsrunden som nylig ble avsluttet la for dagen en rekke seriøse innvendinger også. Det er nettopp de svarene regjeringen viser til som begrunnelsen for at avgiften utsettes.

- Departementet har på bakgrunn av innspillene som har kommet i høringsrunden besluttet at avgiften på bæreposer ikke skal iverksettes fra 15. mars 2015, skriver departmentet i en pressemelding.

De sier Regjeringen vil komme tilbake til forslaget i forbindelse med fremleggelsen av revidert statsbudsjett.

Så sent som i går forsvarte statsminister Erna Solberg (H) avgiften, på et tidspunkt da både hun og de andre samarbeidspartiene visste at den ville bli utsatt: - Av alle dumme avgifter var dette den som var minst dum

LES OGSÅ:

Miljøkritikk mot poseavgiften dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.