Støre mener regjeringen fører en politikk som flertallet i Norge er imot.

– Store skattekutt til de med mest, kutt i barnetillegget til de med minst, bort med kulturtilbudet til de på sykehjem, en klar underfinansiering av kommunene. Det er feil kurs, sa Ap-lederen.

Han fortsatte med å si at partiets gode målinger den siste tiden er et uttrykk for en forventning fra velgerne.

– Det er en melding om at vi har noe å leve opp til. Og det er nå det begynner. Valget i høst er første anledning for velgerne til å gi beskjed om at nok er nok, sa Støre.

Dersom Arbeiderpartiet vinner valget i 2017, vil vedtaket om midlertidige ansettelser fjernes, lover Støre.

Fra 1. juli endres arbeidsmiljøloven slik at det blir generell adgang til midlertidige ansatte. Grensen for slike ansettelser er satt til 12 måneder.

– Det mest midlertidige med forslaget om midlertidige ansettelser er forslaget selv, sa Støre i talen på Arbeiderpartiets landsmøte torsdag.

Han mener regjeringen svekker arbeidstakernes rettigheter og tilliten mellom arbeidslivets parter.

– De svekker den norske modellen. Og det er ille at Venstre og KrF ikke hindret Høyre og Fremskrittspartiet i å gjøre det. Vi vil en annen vei, sa Ap-lederen.

Støre er også positiv til ideen om en heldagsskole.

Arbeiderpartiet vil gi elevene et heldagstilbud, sa Jonas Gahr Støre i åpningstalen på partiets landsmøte.

– Vi vil ha en helhetlig skoledag der skole, SFO, leksehjelp, kulturaktiviteter, sunt måltid og fysisk aktivitet gir elevene et godt heldagstilbud for å fremme god læring og trivsel, sa Ap-lederen i talen torsdag.

Partiet ønsker også en lese-, skrive- og regnegaranti for de yngste elevene.

– Alle elever skal opp på et grunnleggende godt nivå i disse ferdighetene innen utgangen av andre trinn. Når vi ser at noen sliter med å få dette på plass, skal vi ikke vente og se – vi skal sørge for at de får hjelp med én gang, sa Støre.

Alstadheim Episode 4: Jonas Gahr Støre
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne. I stolen denne gangen er Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.
16:20
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.