Walsum-virksomheten til Norske Skog har over tid hatt svake resultater og negativ kontantstrøm. Styret i Norske Skog har bedt ledelsen om å se på strategiske muligheter for virksomheten, ifølge konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog i en forhåndsinnstilt webcast lagt ut på selskapets nettsider torsdag.

- Denne virksomheten brenner penger, og det kan ikke fortsette. Styret har bedt ledelsen se på Walsum med tanke på å stoppe den negative utviklingen og vurdere strategiske muligheter, sier Ombudstvedt.

Etterspørselen etter avispapir i Europa er ned mer enn ti prosent i første kvartal. Ombudstvedt venter at nedgangen vil være 5-6 prosent i 2015 globalt.

- Markedet forblir relativt vanskelig. Vi mener den underliggende etterspørselen i Australia er ned rundt 10 prosent på årsbasis i første kvartal, sier Norske Skog-sjefen.

Han sier at med alle stengingene som er blitt gjennomført i sektoren vil gi en bedre markedsbalanse innen slutten av andre kvartal.

- Det bør være rom for prisoppgang i forhandlingene i sommer. Vi venter i alle fall at prisene kommer tilbake til der de var i 2014, sier Ombudstvedt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Europarådet vil gjøre det enklere å endre kjønn

Onsdag «tjente» hver eneste nordmann 300 kroner på at Olof fikk sparken