Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Programvareutviklingssjef Åge Tjelta Landråk går løs på lanseringskaken sammen med gründer og toppsjef Hermann Wiencke (stående) foran deler av staben i Proactima. Foto: Tomas Alf Larsen.
Programvareutviklingssjef Åge Tjelta Landråk går løs på lanseringskaken sammen med gründer og toppsjef Hermann Wiencke (stående) foran deler av staben i Proactima. Foto: Tomas Alf Larsen. les mer

IT

Norske IT-gründere hylles av Microsoft

Microsoft og norske oljeselskaper er blant gratulantene når lille Proactima nå ruller ut sin sky-baserte abonnementstjeneste for risikostyring globalt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De setter kakespaden ned i den blå marsipanen og jubelen står inne i møterommet i innovasjonsparken iPark i Stavanger.
Oljekonsulentselskapet Proactima markerer lanseringen av sin nye skybaserte abonnementstjeneste for HMS og risikostyring, kalt UXRisk.

- Abonnementstjenester og cloud-løsninger er fremtiden. På privaten skjer det med film og musikk, som Spotify og Netflix. På business-siden har det ikke skjedd ennå, sier daglig leder, gründer og storeier Hermann Wiencke.

- Vi mener dette kutter kostnadene med 75 prosent sammenlignet med dagens løsninger, sier Åge Tjelta Landråk, sjef for programvareutvikling i Proactima.

Får ros

Proactima har basert seg på sky-systemet Microsoft Azure, og får raust med ros fra nettopp Microsoft.

- Gjennom UXRisk har Proactima tatt sky-prinsippene til et nytt nivå og brukt hver eneste Azure-funksjon som gir mening og nytte for dem. UXRisk er på mange måter et pionerarbeid på dette feltet, sier Anders Krokfoss, leder for Microsofts norske forretningsutvikling i en pressemelding.
 

Også oljeselskapet OMV hyller produktet i meldingen.

Bakgrunn i olje

Proactima er i utgangspunktet et konsulentselskap innen olje- og gassindustrien, og risikostyrings-programvaren som er utviklet, bygger på erfaringene derfra. Et hovedpoeng med programmet er å legge til rette for sikker deling av informasjon. I dag er det et problem at mye informasjon deles med tredjeparter som ikke har tilgang til eksisterende systemer, via alt fra minnepinner til epost. Det nye systemet skal gjøre det mulig å dele utvalgt informasjon, men med full sporing.

Sikter globalt

Proactima sikter likevel langt videre enn til bare norsk olje- og gassindustri.

- Risikostyringsfaget er på vei opp. Det er en global trend at alle stiller mer krav. Norge er blitt ansett som ledende på området. Vi har forretningsplaner som antyder at vi kan få 100.000 brukere i løpet av kort tid, men markedet er på millioner av brukere, sier Wiencke.

Spotify Microsoft Olje IT
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.