Rec Silicon-aksjen har tidvis vært under hardt press på grunn av frykt for handelskrigen mellom USA og Kina om silisium, og betydelige tollsatser på kinesisk import av silisium fra USA hvor Rec Silicon produserer sin silisium.

Hermanrud og Swedbank har i lang tid kjørt med aggressive kjøpsanbefalinger på Rec Silicon, og også ofte hatt aksjen i sine anbefalte kjøpsporteføljer, både ukes- og månedsporteføljene.

For en uke siden tok Hermanrud inn Rec Silicon-aksjen i sin anbefalte ukesportefølje.

«De kortsiktige utsiktene for polysilicon og REC er svært svake, men ikke svakere enn vi hadde ventet. Likevel er aksjen ned mot peers. Langsiktige datapunkter, derimot, stryker sjansene for en recovery i polysilicon-sektoren i 2016/2017. Vi ser sterk langsiktig etterspørselsvekst drevet av dagens PV-giganter (Kina, Japan etc), morgendagens PV-giganter (India) og ikke minst fra mange fremvoksende GW-markeder. I tillegg til dette ser vi muligheten for store kostnadskutt innenfor hele PV verdikjeden over de neste 12 månedene som vil styrke etterspørselen etter solkraft ytterligere. I mellomtiden har GCL kommentert at de ønsker å fokusere på kapitalavkastning og ikke ekspandere, mens SunEdison fremdeles sliter med å få til FBR,» anførte Swedbank for en uke siden som argumenter for å kjøpe Rec Silicon.

«Vi gjentar vår Strong Buy anbefaling, target NOK 3 ettersom silangass salget forsvarer majoriteten av dagens aksjekurs, mens FBR segmentet prises som en gratis opsjon,» skriver Swedbank.

Aksjen handler nå rundt 1,9 kroner.

Men allerede denne uken forsvinner Rec Silicon ut av porteføljen etter at aksjen nærmest kollapset 19,2 prosent i forrige uke. Aksjen fikk altså bare en uke i porteføljen uken før den røk ut igjen. Rec-smellen var sterkt medvirkende til at Swedbanks ukesportefølje i forrige uke ga en avkastning på minus 2,8 prosent, mens markedet ga 1,3 prosent.

Ukesporteføljen sliter med å holde følge med markedet. Swedbank-porteføljen er så langt i år opp med 10,6 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs er opp med 13,6 prosent.

Swedbank har sikkert klart å tjene noe penger for kundene med sine Rec-anbefalinger, men titter man på kursgrafen siden 2012 er det ikke mye å rope hurra for. Aksjen handlet mellom 0,6 og seks kroner i perioden siden 2012. Så langt i år er aksjen opp med fem prosent til rundt 1,9 kroner.

Mens Hermanrud bryter med Rec Silicon, tar han inn livsforsikringsaksjen Storebrand.

«Storebrand-kursen falt for mye etter Q1-rapporten, pga høyere kostnader og økte avsetninger til langt liv. Kursens "frikobling" fra lange renter er nå reversert. Vi forventer at 2016 vil representerer en "bunn" i inntjeningen, da langt liv oppreservering vil avta og inntjeningsveksten i sparesegmentet vil fortsette,» skriver Swedbank.

Aksjen handler nå med en P/E på syv basert på meglerhusets inntjeningsestimater for 2015 og 2016.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.