I pinsen stenger DNB nettbanken for 1,9 millioner kunder. I løpet av 48 timer skal nett- og mobilbanken kopieres og flyttes fra Evrys åtte datasentre over til et nytt datasenter på Rennesøy i Rogaland.

I DNBs kontorer Bjørvika i Oslo skal derfor 300 mennesker jobbe døgnet og på skift pinsehelgen for å få til overgangen. Flere er flydd inn fra India for å hjelpe til.

- Vi har samlet de beste folka våre og har de skarpeste knivene "on site", sier it-direktør Liv Fiksdahl i DNB.

Men for fem sentrale it-eksperter i DNBs blir det mindre jobbing enn planlagt i pinsen:

Da DNB søkte om utvidet overtid på 200 timer for disse, satte Arbeidstilsynet foten ned.

Lite å gå på

Begrunnelsen er at de allerede hadde jobbet mye overtid i løpet av året, og allerede nærmet seg grensene arbeidsmiljøloven setter for overtid.

PÅ FLYTTEFOT. Liv Fiksdahl, konserndirektør for it og operations i DNB.
PÅ FLYTTEFOT. Liv Fiksdahl, konserndirektør for it og operations i DNB.
"Oversikten over arbeidstakernes arbeidstimer hittil i år viser at en av dem har arbeidet mer enn 208 timer overtid allerede i uke 15. Den viser videre at de øvrige arbeidstakerne ikke kan arbeide mange timer overtid før rammene i arbeidsmiljøloven § 10-6 er overskredet", skriver tilsynet i et vedtak.

Vedtaket gjorde at it-direktør Liv Fiksdahl måtte ommøblere vaktskjemaene for pinsen. Noen av de fem medarbeiderne har tatt seg fri denne uken for å kunne jobbe i helgen, og en sentral medarbeider må avstå fra å jobbe i pinsen, forteller hun.

Fiksdahl mener likevel at tilsynets vedtak ikke er urimelig. Hun sier banken aksepterer tilsynets oppgave å skjerme arbeidstakere.

- At tilsynet setter ned foten for kritiske arbeidstakere, må vi bare akseptere, sier hun.

- Det understreker også at vi har et ansvar for å sikre oss å ha nok folk å spille på og at vi ikke gjør oss for sårbare i forhold til en liten gruppe ansatte, sier hun.

Grille pølser

Flyttingen av nettbanken i pinsen er et ledd i en omfattende flytting av DNBs it-systemer fra Evry til den indiske it-leverandøren HCL.

- Denne operasjonen er den vi har grudd oss til mest i hele flytten, sier Fiksdahl.

I påsken ble blant annet telefonbanken flyttet. II-direktøren sier flyttingen av nettbanken ble lagt til pinsen for å skjerme kundene.

- De siste ti månedene har vi flyttet systemene i flere bølger, der det enkleste er tatt først. Nå er vi på de siste bølgene, med de mest kompliserte overgangene. Det blir en spennende helg, sier hun.

Mange DNB-ansatte har måttet jobbe mye for å få flyttingen på plass, medgir Fiksdahl.

- Det er ikke tvil om at mange har hatt stor arbeidsmengde. Vi klarer ikke å gjøre en slik flytting på så kort tid innenfor en arbeidstid fra åtte til fire, sier hun.

Nettbanken vil være nede, men det vil være mulig å betale med kort og handle på nettbutikker.

- Vi får håpe kundene våre ikke trenger å bruke nettbanken pinseaften, og at de heller vil bruke tiden ute til å grille pølser, sier hun.

 

Les også:

Tror på indisk løsning dnPlus

Skamroser norsk storbank  

Kutter for å nå gullrentenivå dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.