Oslo Børs falt ytterligere tirsdag ettermiddag i relativt bred nedgang.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt omtrent på linje med de største børsene i Europa. J.P. Morgan forklarer den svake utviklingen i Europa med frykt i markedet for at veksten i eurosonen skal falle tilbake og at aksjemarkedene vil følge etter svak utvikling i PMIer, noe som skjedde i andre halvår 2014.

J.P. Morgans strateger mener imidlertid at oppgangen i det europeiske aksjemarkedet vil fortsette i andre halvår ettersom pengemengden (M1) og andre faktorer nå tilsier vekst i PMI, samt at inflasjonen tiltar drevet av kvantitative lettelser.

Videre tiltar lånevirksomheten, og betingelsene lettes, samtidig som selskapene ser mer positivt på fremtiden.

J.P. Morgan vedgår at det er noe risiko knyttet til Hellas' situasjon, men fremhever at risikoen forbundet med dette på langt nær er like stor som risikoen i var i forbindelse med konflikten i Ukraina i andre halvår 2014.

- Venter aksjemarkedet til nye høyder

«Vi venter at aksjemarkedet vil nå nye høyder i andre halvår 2015, ledet av bank-sektoren og periferien», skriver strategene.

Seadrill endte ned 2,5 prosent til 99,85 kroner. DNB Markets og Fondsfinans gjentar sine salgsanbefalinger og kursmål på 50 kroner før selskapet legger frem rapporten for første kvartal torsdag.

Odfjell Drilling steg på sin side 9,3 prosent tirsdag. Fondsfinans oppgraderer Odfjell-drilling til nøytral fra selg ettersom den seneste tids kursnedgang gjør at kursen nærmer seg deres kursmål på fem kroner pr aksje. Pareto oppgraderte til kjøp med kursmål på 15 kroner.

Fondsfinans mener Odfjell Drilling har svært svak ordrebok hvor kun to av seks rigger har kontrakt gjennom 2016.

Danske Bank Markets er mer positive og opprettholder kjøpsanbefaling på Odfjell Drilling-aksjen fordi de mener at eiendelene er attraktive i markedet, til tross for markedssituasjonen.

Ser oppside i deres «mest plausible scenarier»

Med dette ser meglerhuset oppside for Odfjell Drilling i deres «mest plausible scenarier» for utviklingen fremover.

BWO offshore steg 4,5 prosent etter at selskapet la frem kvartalsrapport tirsdag. Selskapets driftsresultat ble 37 millioner dollar i første kvartal 2015, mot ventet 35 millioner dollar.

Handelsbanken Capital Markets fremhever i en oppdatering at selskapets venter at anbudsaktiviteten vil ta seg opp alt i andre halvår 2015, og mener med det at selskapets utsikter er mer «bullish».

Videre var kostnadene i forbindelse med «Cidade de Sao Mateus»-ulykken lavere enn meglerhuset hadde sett for seg.

Handelsbanken-analytikerne venter ikke å gjøre noen estimatendringer på bakgrunn av BW Offshores rapport, men mener aksjen burde ha en fin oppgang tirsdag.

Meglerhuset har en akkumuler-anbefaling på aksjen.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,40 prosent til 643,29 poeng, omsatt for 3,2 milliarder kroner.

Les også:

Maaemo 64. beste restaurant i verden

Et SAS-fly til USA streikerammet onsdag

Gribbene sirkler rundt skadeskutte Odfjell Drilling  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.