TeliaSonera forsterker samarbeidet med Spotify og investerer 115 millioner dollar (omtrent 890 millioner kroner) i selskapet, skriver TDN Finans.

Det gir selskapet en eierandel på 1,4 prosent i Spotify, som dermed prises til 8,2 milliarder dollar eller 63,4 milliarder kroner.

Selskapene satser også ressurser og personal på å drive felles innovasjon gjennom mediadistribusjon, dataanalyse og annonsering. De oppretter et felles team for å drive gjennom innovasjonsprosjektet.

- Vi har et langt og godt samarbeid historisk med Teliasonera, og jeg er glad for å kunne ta relasjonen til et nytt nivå med dette strategiske partnerskapet, sier gründer Daniel Ek i Spotify i en pressemelding.

I styret

Daniel Eks medgründer Martin Lorentzon har siden 2013 sittet i Teliasoneras styre og er aksjonær i selskapet, men det er uvisst om det er  han eller andre Spotify-aksjonærer som har solgt aksjer til Teliasonera.

Les også:
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre»
- Det blir en trang sommer
Frp truer med å gå ut av regjeringen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.