Carl I. Hagen (71) har gått til sak mot Staten for å beholde sin gamle gullpensjon fra Stortinget, men Hagen har nå på nytt tapt saken i Borgarting Lagmannsrett. Det meldte Nettavisen torsdag ettermiddag.

– Jeg er skuffet, selvsagt. Jeg ser dette som et signal om at også norske domstoler er engstelige for å tale regjering og stortingsfleratallet imot. De har valgt å lytte til makta, fremfor å stå oppreist for vår grunnlov, sa Carl I. Hagen til Nettavisen.

Det var ifølge avisen en enstemmig avgjørelse fra Borgarting Lagmannsrett.

Tapte i Trygderetten

Den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen tok først saken til Trygderetten i fjor, men tapte da saken.

Hagen har nektet å godta at hans Stortingspensjon har blitt lavere etter at Stortinget endret sine pensjonsregler i 2011. Hagen mente at dette var et brudd på Grunnlovens bestemmelser om at ingen lov kan gis tilbakevirkende kraft, men lagmannsretten ga ham ikke medhold i dette. 

 - Lagmannsretten har funnet at endringen ikke innebærer et brudd på Grunnloven § 97, står det i dommen, ifølge Nettavisen.

"Pensjonsran"

Den tidligere Frp-lederen ble pensjonist i 2010. Fram til 2011 hadde han den såkalte gullpensjonen, som utgjorde 66 prosent av stortingslønna. Men da den nye ordningen trådte i kraft, ble også stortingspensjonen regulert i takt med den allmenne lønnsøkningen, minus 0,75 prosent.

Hagen mente han måtte unntas fordi han allerede var pensjonist da endringen kom.

Hagen har omtalt Stortingets regelendring som et "pensjonsran" og har tidligere varslet at dette er et prinsippspørsmål, og at han har til hensikt å ta saken helt til Høyesterett

 

Les også:

Carl I. Hagen vil saksøke staten for «pensjonsran»

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.