Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Norge

Voldsom brann etter eksplosjon i tunnel i Bremanger

En tankbilhenger med 16.500 liter bensin slet seg, havnet i veggen i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksploderte. Det brenner kraftig i tunnelen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

–Første prioritet er å finne ut om det er noen flere inne i tunnelen, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

13 personer er evakuert på sørsiden av tunnelen. De sjekkes nå for røykskader. Seks personer er evakuert fra havna på nordsiden, og tre personer er evakuert fra hus som ligger øst for tunnelen.

Det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlig skadde.

–Det har vært en eksplosjon, det har tatt fyr, sier operatør Magni Brandsøy ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane til NTB, som bekrefter at tankbilhengeren var fylt med rundt 16.500 liter bensin.

To kilometer lang

Tilhengeren står i brann i tunnelen, opplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes.

–Føreren og trekkvogna har kommet seg ut, forteller han.

Ifølge 110-sentralen slet tankvogna seg fra draget da traileren var rundt 300 meter inne i tunnelen og havnet i tunnelveggen. Der begynte det å brenne kraftig.

Det er kraftig røyk på stedet.

–Vi kom kjørende og skulle inn i tunnelen, men så voldsom røyk og ble stanset av en bil som sperret veien. Inne i tunnelen så vi tankbilen. Deretter hørte vi to eksplosjoner, sier Kjell Idar Restad til Bergens Tidende.

Bergens brannvesen har sendt fem røykdykkere til stedet, mens hovedredningssentralen Sør-Norge er på vei med et Sea King redningshelikopter.

–Så hengeren eksplodere

Tankbilsjåfør Tore Myrestrand forteller til Firda hvordan han opplevde at hengeren slet seg i det dypeste partiet i tunnelen.

–Bremsene skal slå inn når slikt skjer, men det gikk så kjapt at hengeren gikk i fjellveggen. Jeg hoppet ut av bilen og reiv nødtelefonen for å varsle og få sperret tunnelen. Da smalt det i det første tankrommet i hengeren. Dermed hoppet jeg inn i bilen igjen og kjørte. Jeg fikk snudd andre biler som var på vei inn i tunnelen, forteller Myrestrand.

Den snarrådige tankbilsjåføren fikk så kjørt trekkvogna ut av tunnelen.

–Det var heftig. Jeg tenkte på det vi har lært: Redning og berging, sier Myrestrand.

Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnel på fylkesvei 616 i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Tunnelen går under Skatestraumen mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet. Den er 1.890 meter lang, og går 91 meter under havet.

Se DNtv: Her kjører DNs anmelder «verdens beste» bil

 

Norge
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.