Borekonsernet Odfjell Drilling har blitt tildelt en borekontrakt for «Deepsea Stavanger» på Maria-feltet av den tyske olje- og gassprodusenten Wintershall. Kontrakten har en varighet på 574 dager og verdi på 175 millioner dollar, som tilsvarer oppunder halvannen milliard kroner. Oppstart er ventet 1. april 2017.

Det opplyses i en melding mandag.

I kontrakten er det opsjoner på ytterligere tre brønner, med en samlet opsjonsverdi på 98 millioner dollar, eller 814 millioner kroner. Opsjonen er for en brønn før hovedkontrakten og to etter.

Deepsea Stavanger arbeider for tiden for BP i Angola. Denne kontrakten er ventet å fullføres i løpet av november i år.

Odfjell Drilling fortsetter å markedsføre riggen for å fylle gapet til oppstarten på Maria-feltet, fremgår det.

- Kontrakten er et viktig tillegg til Odfjell Drilling ordrereserve og øker selskapets inntjeningsvisibilitet i den utfordrende markedssyklusen, sier konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling i meldingen.

Les også på DN.no:

Her kan det bli slutt på verdens nest laveste bensinpriser

Lever fint med oljepriser under 60 dollar fatet

Ekkel påminnelse om tapene som vil komme i DNB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert: