Forholdet mellom langrennsløper Petter Northug og det norske skilandslaget har vært preget av konflikter siden Northug entret seniorlandslaget i sesongen 2006/2007.

Da han valgte å trekke seg fra laget i 2013, sørget en overgangsordning og sponsorkontrakt med Coop for at Northug fikk fortsette å konkurrere for Norge.

Senere inngikk skiløperen en tidsavgrenset avtale med Norges Skiforbund om at han fikk delta som løper for landslaget under fjorårets sesong - så lenge han ikke profilerte sin hovedsponsor.

Et tilsvarende tilbud har ligget på forhandlingsbordet siden i sommer, men skiforbundet hevder de ikke har fått noen tilbakemelding fra Northug.

Mandag kom beskjeden om at han risikerer å ikke få gå verdenscupen til vinteren.

- Brutte løfter

Tirsdag formiddag sendte Northug ut en pressemelding hvor han redegjorde for sin manglende respons:

«I morges kom jeg hjem til Trondheim igjen etter 20 dager på høydetrening i Italia. Jeg har trent godt og har hatt færrest mulig forstyrrelser for å sikre den mentale roen som skal til for å fokusere hundre prosent på topp kvalitet i hver eneste treningsøkt».

I meldingen hevdet Northug at Skiforbundet har «gått bort fra både sine løfter og endret reglene og tolkningen av dem for å tvinge meg tilbake til landslaget».

Skiløperen ba også om ikke å bli tatt ut på landslaget ettersom han selv oppfatter at han ikke passer inn i deres treningsmodell.

Uteble fra møter

Skiforbundet er på sin side tydelige på at det ikke vil gi etter for presset om ytterligere mulighet til å vise fram private Northug-sponsorer.

Skiforbundet ved generalsekretær Stein Opsal reagerte slik tirsdag i en pressemelding:

«Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013».

Opsal hevder avtalen Northug ble tilbudt i sommer både gir ham «kommersielle fordeler og sportslig frihet som ingen andre landslagsløpere har».

Innholdet skal være det samme i avtalen som skiløperen ble tilbudt forrige sesong.

Kjent innhold

I pressemeldingen tirsdag henviste Northug også til en lovnad fra tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

– Det er ingenting i den skriftlige redegjørelsen som ikke kjent for begge parter, og som ikke er fulgt opp senere, sier Skinstad til NTB.

Northug må signere en såkalt utøveravtale for å kunne delta i verdenscuprenn til vinteren. Det er likevel mange som tror at partene jenker seg utover høsten og at Northug kommer til start likevel.

Skiforbundet ville tirsdag ikke gi kommentarer utover pressemeldingen, men vil stille opp til intervjuer onsdag. 

 

Les også: - Det er helt ekstremt. Jeg hadde 91 personer på listen

Fiskelykke for øyelege

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

 

Se også:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.