Fjellets dyreste hytte ble solgt i god tid før skisesongen stakes i gang.

- Jeg kan bekrefte at det ble oppnådd enighet mellom selger og kjøper på mandag, sier eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål til Dagens Næringsliv.

Birkrem overtok tidligere i høst ansvaret for salget av Bakketunet 4 i Trysil, og kort tid etter var hytteluksusen, med hovedhus, gjestehus, stabbur med en total byggemasse på 860 kvadratmeter solgt.

- Jeg kan ikke si noe om prisen. Taksten var 23 millioner, og vi endte ikke så veldig langt unna, sier Birkrem.

I februar i år var han megler da tidligere Formel 1-kjører Michael Schumachers hytte ble solgt for 20,9 millioner kroner til den danske finansmannen Dennis Landbo Nielsen.

- Ble det prisrekord med dette siste salget?

- Ingen kommentar, sier Birkrem, som heller ikke kan si hvem kjøperen er.

38 sengeplasser

Hyttetunet, som er oppført i laftet tømmer og med gress på taket, sto ferdig i 1997 og har totalt 38 sengeplasser. Det er også 11 bad/toalettrom/dusjrom fordelt på de forskjellige byggene på den 3,5 måls store tomten. Hytta har også vinkjeller og eget spa-anlegg .

Vinkjeller
Vinkjeller

Bakketunet, som eiendommen heter, ble oppført av nå avdøde Svein Erik Bakke som var blant de som bidro til å gjøre Trysil til en populær skidestinasjon. Senere overtok aksjeselskapet Bakketunet Eiendom eierskapet, og Bakke beholdt en eierandel i dette. Da Bakke døde i 2006, overtok hans to barn andelen.

Birkrem bekrefter at kjøperen av eiendommen kjøper aksjene i Bakketunet Eiendom. Om kjøperen planlegger å bruke stedet privat eller i kommersiell virksomhet, vil ikke Birkrem opplyse, men han opplyser stedet egner seg til begge deler.

- Det ligger til rette til for utleievirksomhet, og er også lov å ha det. Stedet er bygget sånn at det kan brukes slik Svein Erik Bakke gjorde, som sitt eget Soria Moria-slott med eget gjestehus til besøkende. Men det kan også brukes mer kommersielt.

Spisestue
Spisestue

Åtte dager

Før Birkrem fikk ansvaret for salget, hadde Eklund Oslo New York (EONY) i lengre tid annonsert stedet med en prisantydning på 24 millioner kroner.

- Var det en tungsolgt eiendom?

- Jeg brukte åtte dager på den, så jeg synes det, svarer en lattermild megler før han fortsetter:

- Jeg liker ikke å uttale meg om andre meglere, men jeg tror vi traff riktig i forhold til markedsføring og interesse, med veldig bra bilder. Jeg tror ikke nødvendigvis et selskap som har kontor i New York er riktig for å selge en slik eiendom. Det er ikke mange som bor i New York som har hytte i Trysil. Jeg er nok heller ikke rette mann til å selge en hytte på Manhattan, utdyper Petter Birkrem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.