Regjeringen vil gi 13,7 milliarder kroner i skattelette frem mot 2018. I forslaget til ny Skattereform som ble lagt frem sammen med Statsbudsjettet viser at det er i hovedsak den nye toppskatten som skal betale for skattelettelsene på alminnelig inntekt frem mot 2018.

Mens inntektene fra den nye toppskatten blir 17,4 milliarder kroner i 2016, vil den frem mot 2018 gi 45,4 millarder skattekroner til statskassen.

Selv om mange av skatteforslagene i Statsbudsjettet for 2016 også står i forslaget til ny Skattereform, skal de to dokumentene behandles hver for seg i Stortinget.

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) har tidligere sagt til DN at han har en foreløpig tidsplan i hodet.

– Det er ikke forsvarlig å behandle budsjett og skattereform samtidig. Jeg vil tro vi begynner med høringer om reformen over nyttår og at en innstilling vil være klar i mars eller april, sier Syversen.

Slik blir den nye «trinnskatten»

Det første trinnet i den nye toppskatten er satt til 158.800 kroner, der øker skatteprosenten med 0,8 prosent.

•På 224.900 kroner øker prosenten med 1,6.

•På 565.400 kroner øker prosenten med 10,6.

•På 909.500 kroner øker prosenten med 13,6.

 

 

 

Alt om statsbudsjettet og ny skattereform

Les alt om statsbudsjettet her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.