Saksøkerne ble medeiere i Gassled i 2010 og 2011 og mener staten utrettmessig har senket tariffen for eksport av gass for perioden 2016 til 2028 slik at de eierne av gassled totlalt går glipp av 34 milliarder kroner.

De fire selskapene representerer en eierandel på cirka 44 prosent og mener de vil tape rundt 15 milliarder kroner.

De krevde at tariffvedtaket ble opphevet og at de får kompensasjon for økonomiske tap. Staten avviste begge kravene og fikk medhold i tingretten i at det ikke var noe som hindret staten i å endre tariffen.

-Jeg kan bekrefte at alle fire kommer til å anke, sier advokat Thomas G. Michelet i advokatfirmaet Selmer, som representerer Njord Gas Infrastructure.

Michelet ønsker ikke å gå i detaljer om selve anken.

-Man anker fordi man mener enten rettsanvendelsen eller bevisbedømmelsen er feil. Og så er det innholdet i anken som avgjør hva vi kommer til å argumentere med. Anken er ikke sendt inn ennå og den vil i utgangspiunktet heller ikke være offentlig, sier Michelet.

-Kan du si hvilken av delene dette gjelder?

-Nei. Jeg tror faktisk ikke at jeg skal gjøre det nå. Men det at du anker over noe betyr at du enten mener at dommen er feil på en eller begge elementer, sier Michelet.

Flere av verdens største investorer, som UBS, Allianz og Abu Dhabis oljefond sto bak de de fire selskapene gikk til søksmål.

Bllomberg News skriver også at alle de fire selskapene kommer til å anke.

Bloomberg siterer toppsjef Trygve Pedersen i Solveig Gas Norway på at de har vurdert alle aspekter ved dommen og konkludert med at det er et godt grunnlag for å anke.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.