– Det vil definitivt ikke være en traktat. Det blir ingen juridisk bindende mål om kutt i utslippene, slik som i Kyoto, sier Kerry ifølge Financial Times og viser til Kyoto-avtalen fra 1997.

Det såkalte COP 21-toppmøtet åpner i slutten av november og samler rundt 100 stats- og regjeringssjefer.

Målet er å sikre en avtale som bremser global oppvarming forårsaket av utslipp av drivhusgasser. Målet er å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader, men de mest utsatte landene mener dette ikke er nok.

De sier at selv 2 graders temperaturøkning vil utsette 1 milliard mennesker for fare knyttet til stigende havnivå og andre alvorlige virkninger.

En effektiv løsning vil trolig kreve at verdens største utslippsland, som Kina og USA, slutter seg til løftene. Forrige uke viste en global spørreundersøkelse at kineserne og amerikaneren er blant dem som er minst bekymret for klimaendringer, mens det er bred enigheten i verden for øvrig om at dette er et alvorlig problem.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: USA: – Klimaendringene kan utløse krig