Ifølge Norges sjømatråds ferske novembertall var eksportverdien 804 millioner kroner høyere enn i samme måned i fjor. Hittil er det eksportert sjømat for 67,3 milliarder kroner, en økning på 4,9 milliarder kroner fra fjorårets elleve første måneder.

– Ved inngangen til desember ligger sjømateksporten 1,5 milliarder kroner under eksporten for hele 2014, og med en normal eksport i desember blir dette tidenes sjømatår for Norge, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Marit Rein i Norges sjømatråd.

I oktober ble månedsrekorden slått, da eksporten nådde 8 milliarder kroner.

– Etterspørselen etter norsk sjømat er svært god, og spesielt i EU-markedet er laksen årsaken til at det går så bra. Her har vi tiltrukket oss mange nye konsumenter fra viktige marked som Frankrike og Polen, som også er de største kjøperne av norsk laks hittil i år, forklarer Rein.

Det ble eksportert laks for 4,5 milliarder kroner i november, en økning på 662 millioner kroner (17 prosent) mot samme måned i 2014. Gjennomsnittsprisen for laks økte for samme perioder fra 40,67 til 44,92 kroner kiloen.

Også eksportverdien for ørret, makrell og både fersk og fryst torsk økte i årets novembermåned. Derimot ble det eksportert mindre sild og klippfisk.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tidenes strengeste laksedom

 
Mattilsynet: Lakseprodusenter solgte ILA-smittet laks