Det heter seg at første generasjon bygger opp, andre generasjon holder det vedlike og tredje generasjon river ned alt sammen.

Tall kan tyde på at det ligger noe i dette munnhellet. Av verdens 289 dollar-milliardærer i 1995 er det nå bare 126 (44 prosent) som fortsatt har minst én milliard dollar, skriver Bloomberg News.

At formuen til de fleste av verdens rikeste familier har krympet de to siste tiårene fremgår av en ny rapport fra storbanken UBS Group AG og PricewaterhouseCoopers.

Konkurser og dødsfall

Av rapporten fremgår det at for 73 av de ultra-rike som har falt ut av den eksklusive oversikten er årsaken konkurser eller andre liknende problemer, mens i 66 av tilfellene har formuen fått seg en knekk på grunn av dødsfall eller skattemessige årsaker.

Men selv om mange av dollar-milliardærene fra 1995 er borte, så har antallet nye nesten eksplodert. Over 1000 nye dollar-milliardærer har oppstått de siste 20 årene, slik at tallet i dag er over 1.300, skriver Bloomberg News basert på tallene i den ferske rapporten.

Flesteparten av disse har tjent sine formuer innen finans-, teknologi eller forbruker- og detaljhandelsindustrien.

- Er virkelig kritisk

Økningen i kvinnelige dollar-milliardærer er spesielt stor de siste 20 årene. Antallet er syv-doblet til 145, skriver theguardian.com.

En annen rapport fra UBS Group AG og PricewaterhouseCoopers i mai viste at flere enn to tredjedeler av alle dollar-milliardærer er over 60 år og at de fleste har minst to barn.

- Denne andre-generasjonen er virkelig kritisk for om rikdommen opprettholdes eller ikke, sa leder for private banking-avdelingen til UBS i USA, John Mathews, til Bloomberg.

 

Les også:  Ingen misunner deg gründerlivet før den første millionen er tjent

 
- Jeg har aldri drømt om å bli rik, men jeg ble nødt til å tjene pengene  

Her er USAs superrike «ungdommer» som skapte alt selv

 

 

 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.