Overfor Klassekampen trekker han fram både Groruddalen, Grønland og Søndre Nordstrand i Oslo som eksempler. Han mener det er en trend også i andre byer, som for eksempel Drammen.

Keshvari frykter en utvikling som i bydelen Molenbeek i Brussel i Belgia, der flere unge innvandrere har blitt radikalisert.

– Vi har hatt parallellsamfunn i flere år, og det er dessverre en økende trend som kan bli katastrofal om vi ikke gjør noe, sier han, og er ikke enig i verken Kripos eller PSTs tidligere avvisning av at det finnes tilsvarende parallellsamfunn i Norge som det gjør i andre land.

– Det er barn som vokser opp i Norge som ikke kan ett ord norsk når de begynner på skolen. Det er homofile som blir angrepet tilfeldig på gata, innvandrerkvinner som ikke kan leve et fritt liv, moralpoliti, tvangsekteskap og skilsmisser etter sharialov. Vi har mennesker som reiser til Syria for å krige, vi har moskeer som hyller drap og vi har Profetens Ummah. Alt dette er uttrykk for parallellsamfunn, mener han.

Professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen, er ikke helt enig.

– Vi har sett tegn til det i Sverige, men ikke i Norge. Årsaken til det er at våre drabantbyer er tettere integrert med sentrum ved at folk jobber der, sier Eriksen.

Han utelukker likevel ikke at en ny situasjon med økende arbeidsløshet kan føre til endringer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hold deg oppdatert på DN Investor