Etter at olje- og energiminister Tord Lien torsdag viste frem sitt splitter nye energislips på Sverdrup-byggestart på Kværner Stord, har Bellona lagt seg i selen for å tilby ham et grønnere designalternativ.

De store kraftmastene, som Lien omtaler som "velferdsmaster" i stedet for monstermaster, har ikke noen plass på Bellonas slips.

"Vi i Bellona har tatt oss den friheten å designe et nytt slips til ham - et «framtidsslips» uten disse nikkepumpene og plattformene. Derimot har vi lagt inn solceller, vindmøller, ladestasjoner, strømsparing og Co2-fangst", skriver kommunikasjonsrådgiver Ellen Viseth i en epost datert første april.
Bellona har også lagt ved et bilde av energirådgiver Lene Hodge, som demonstrerer hvordan det nye energislipset skal bæres, foreløpig uten at organisasjonen har rukket å trykke opp designet.

Bellonas slipsdesigner og energirådgiver Lene Hodge demonstrerer hvordan fremtidsslipset skal bæres, foreløpig uten at det nye designet er ferdigprodusert.
Bellonas slipsdesigner og energirådgiver Lene Hodge demonstrerer hvordan fremtidsslipset skal bæres, foreløpig uten at det nye designet er ferdigprodusert. (Foto: Bellona)

- Det er disse tingene Lien må satse på framover. Med et slikt slips kan han skyte brystet frem og gå med hevet hode, sier Bellonas slipsdesigner og energirådgiver Lene Hodge i meldingen.

Organisasjonen uttrykker håp om at Lien vil ta imot gaven.

Olje og energiminister Tord Lien viser frem sitt slips med hva han kaller velferdsmaster. Foto:
Olje og energiminister Tord Lien viser frem sitt slips med hva han kaller velferdsmaster. Foto: (Foto: Eivind Senneset)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.