Den siste uken har solenergiselskapets aksjer stupt. Mandag kveld ble det kjent at Securitites and Exchange Commission (SEC) mener selskapet kan ha villedet investorene. SEC undersøker om selskapet har misledet markedet når det har oppgitt sin kontantbeholdning.

Torsdag bekreftet selskapet at det hadde mottatt en stevning fra Justisdepartementet, som også ser på om en SunEdison ansatt hadde opptrådt urederlig under fusjonssamtaler med solcellepanelselskapet Vivent.

Aksjen har falt dramastisk i etterkant og ble fredag omsatt til 0,43 dollar, noe som priser selskapet til 158,6 millioner dollar. Så sent som i juli var selskapet priset til 10 milliarder dollar, skriver The Wall Street Journal.

Den amerikanske avisen skriver samtidig at SunEdison planlegger å slå seg konkurs i løpet av de kommende ukene. Etter amerikansk lovgivning vil en konkursbegjæring gi selskapet tid og beskyttelse fra kreditorer slik at det kan forsøke å restrukturere gjelden. Om selskapet kollapser blir det en av de største konkursene i USA de seneste årene.

Selskapet har kommet i trøbbel etter at det planlagte milliardoppkjøp av Vivint Solar gikk vasken fordi SunEdison ikke oppfylte de avtalte betungelsene. Selskapet har også slitt fordi lavere oljepriser har gjort investeringer i alternativ energi mindre attraktivt, noe som har resultert i at mange aksjonærer har kvittet seg med aksjene. Dette har skapt usikkerhet om selskapets evne til å skaffe finansiering for fremtidige oppkjøp.

Ved utgangen av september 2015 hadde selskapet betydelige 7,9 milliarder dollar i gjeld, viser innsendte rapporter.

 

Les også:

- Når middelaldrende, godt overvektige mannfolk setter seg på en sykkel som ikke skal veie noe, blir det litt komisk  

Sveitsisk smell for Oljefondet

 

Se på DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 

 

Hør DNs podkast: http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.