Solberg kommenterte avgangen til statsminister Sigmundur Gunnlaugsson i NRKs Dagsnytt 18.

– På det personlige plan synes jeg det er trist fordi det er en statsminister jeg har hatt et godt forhold til og har jobbet godt sammen med. På den annen side er dette en lærdom om at tillit har man så lenge man har det. Det gjelder å være åpen om økonomiske interesser, sier Solberg.

Gunnlaugsson har understreket at han ikke har gjort noe ulovlig. Selv om ingen lover er brutt, er tillitsforholdet mellom politikere og befolkningen like viktig, erkjenner Solberg.

– I politikken dreier det seg ofte om at det oppleves at du er inngitt tillit og at du har vært åpen om de interessene du har, sier hun.

Solberg viser til at Island har vært gjennom en tøff tid med store innsparinger for folk, og beskriver Gunnlaugsson som en dyktig statsminister.

Solberg benyttet samtidig anledningen til å rose arbeidet som har ført til at lekkasjene fra Panama-dokumentene nå har sett dagens lys.

– Det bidrar til å vise hvordan noen bruker disse internasjonale mekanismene og systemene til å skjule formuer, og det er en del av den svarte økonomien i verden, sier hun.

– Det er noe av det viktigste vi må bekjempe som politikere hvis vi skal få tillit og sørge for et godt styresett, sier hun.

Les også: Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Sterkeste marspriser på et tiår - men to ting bekymrer

Panama-lekkasjene: Vurderer Wærsteds rolle  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- DNB er ulne i sine forklaringer
DNs kommentator Bård Bjerkholt mener DNB ikke har lykkes med å forklare hvorfor de har tilbudt kunder å søke tilflukt i et skatteparadis.
02:15
Publisert: