Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix les mer

Panama-avsløringene

Solberg: En lærdom om tillit

Statsminister Erna Solberg (H) synes personlig det er leit at hennes islandske kollega gikk av, men sier saken viser hvor viktig det er med åpenhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Solberg kommenterte avgangen til statsminister Sigmundur Gunnlaugsson i NRKs Dagsnytt 18.

– På det personlige plan synes jeg det er trist fordi det er en statsminister jeg har hatt et godt forhold til og har jobbet godt sammen med. På den annen side er dette en lærdom om at tillit har man så lenge man har det. Det gjelder å være åpen om økonomiske interesser, sier Solberg.

Gunnlaugsson har understreket at han ikke har gjort noe ulovlig. Selv om ingen lover er brutt, er tillitsforholdet mellom politikere og befolkningen like viktig, erkjenner Solberg.

– I politikken dreier det seg ofte om at det oppleves at du er inngitt tillit og at du har vært åpen om de interessene du har, sier hun.

Solberg viser til at Island har vært gjennom en tøff tid med store innsparinger for folk, og beskriver Gunnlaugsson som en dyktig statsminister.

Solberg benyttet samtidig anledningen til å rose arbeidet som har ført til at lekkasjene fra Panama-dokumentene nå har sett dagens lys.

– Det bidrar til å vise hvordan noen bruker disse internasjonale mekanismene og systemene til å skjule formuer, og det er en del av den svarte økonomien i verden, sier hun.

– Det er noe av det viktigste vi må bekjempe som politikere hvis vi skal få tillit og sørge for et godt styresett, sier hun.

Les også: Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Sterkeste marspriser i boligmarkedet på et tiår - men to ting bekymrer

Panama-lekkasjene: Vurderer Gunn Wærsteds rolle  

Se DNtv:

 

Bank Erna Solberg Island Panama-avsløringene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.