Bank Norwegian, som spesialiserer seg på forbrukslån og kredittkort, gjennomførte i dag en betydelig overtegnet rettet emisjon på 300 millioner kroner.

Selskapet, som offisielt heter Norwegian Finans Holding, meldte samtidig om at det har mål om en notering på Oslo Børs knyttet til et planlagt reparasjonstilbud i løpet av andre kvartal.

Nyheten ble godt mottatt i aksjemarkedet, hvor Bank Norwegian i skrivende stund er opp drøye 30 prosent.

Aksjonærlisten i selskapet inkluderer flere kjente personligheter, blant annet stjernealpinisten Aksel Lund Svindal, som har tjent 14,4 millioner kroner på investeringen sin i Bank Norwegian bare i dag.

- God erfaring

Svindal jobber tett med sin far Bjørn Olaf Svindal rundt investeringsaktiviten. I forbindelse med at Svindal junior og senior deltok i emisjonen til en annen forbrukerbank, Monobank, sa faren følgende:

- Vi har veldig god erfaring med den typen forbrukerbanker. Vi sitter ganske godt inne i Bank Norwegian også, og det har vært et lite eventyr for oss, Svindal senior til DN.

Siden Bank Norwegian-aksjen ble introdusert til unotertlisten i juni 2014, har aksjen steget 300 prosent.

Likhetstrekk med idretten

Den seneste tiden har Svindal markert seg i større grad utenfor alpintsirkuset som investor i mindre selskaper, ofte i oppstartsfasen.

I starten av november fortalte Lund Svindal at han ville utvikle oppstartsselskaper.

Svindal ble med på eiersiden i startupstudioet Norselab i sommer, og sitter i styret i selskapet.

Norselabs største prosjekt er Skioo, en mobilapplikasjon som formidler betalingsløsninger i alpinanlegg.

- Jeg ser mange likhetstrekk mellom å bygge opp selskaper og det å være idrettsutøver. Du har ansvaret for egen prestasjon, og ingen andre å skylde på om du feiler. Det er det samme som i idrett; om jeg gjør det bra og vinner, er det jeg som får betalt for det. Om jeg ikke presterer er det meg det går utover, sa Svindal til DN.

Selv om Svindal eier 930.000 Bank Norwegian-aksjer, er han en småfisk sammenlignet med eks-rallycrosskongen Egil Stenshagen med families post på snaue 7,3 millioner aksjer. Det gir Stenshagen-familien en avkastning på nesten 113 millioner kroner på Bank Norwegian-aksjen i dag.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

SVT: Nordea lånte milliarder til kasakhstansk oligark

Skattejakt hos Spetalen dnPlus (+)

Sverre (2) og Haakon (3) fikk egen leilighet dnPlus  (+)

Hotelldirektøren som blir best av motgang dnPlus   (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.